10 branduri DININIMĂ și 2 din Ucraina vor prezenta pe 18 martie, colecții inedite la Moldovan Brands Runway

1977

Evenimentul MOLDOVAN BRANDS RUNWAY (MBR) va avea loc în Chișinău, la Centrul MEDIACOR, pe 18 martie 2023, începând cu ora 15:00.

Echipele APIUS și ZIPHOUSE împreună cu Ukrainian Fashion Week au pregătit pentru prima dată o platformă de defilare comună a brandurilor DININIMĂ și două branduri din Ucraina.

Moldovan Brands Runway va aduna sâmbătă toată comunitatea de fashion, designeri, stiliști, influenceri, clienți fideli, dar și personalități notorii din diverse domenii, cât și oaspeți speciali, precum ambasadori, politicieni și reprezentanți ai Guvernului. Participanții vor avea ocazia de networking și să viziteze Pop-Up Shop-ul între pauzele dintre defileuri pentru admira și procura piesele vestimentare și diverse accesorii la prețuri speciale.

Evenimentul este divizat în 4 blocuri și în fiecare bloc, 3 branduri își vor prezenta colecțiile exclusive pe podium.

Bloc 1: 16:00 – 16.30
Colecții: Sekana, Sidletskiy (UA), Tricon My Revival.
Pauză de networking- 30 min

Bloc 2: 17.00 – 17:30
Colecții: Alina Bradu, Correct, Evadeya.
Pauză de networking — 30 min

Bloc 3: 18.00 – 18:30
Colecții: L. Storojuc, Rito (UA), O’devalle.
Pauză de networking — 30 min

Bloc 4: 19:00 – 19:30
Colecții: Georgette, Vistline, IONEL.

Tatiana Crotic, project manager APIUS, susține că „evenimentele de modă sunt acele piese din puzzle care completează susținerea producătorilor autohtoni, contribuie la inversarea proporției de producere din sistemul lohn spre marca proprie, dar și de educare a consumatorului local privind suportul acordat brandului local”.

Svetlana Dimitrioglo, manager pentru digitalizarea IMM-urilor în cadrul Proiectului Tehnologiile Viitorului: „Noi, partenerii strategici ai industriei de fashion depunem tot efortul ca să consolidăm comunitatea de fashion și să creștem competitivitatea acesteia, iar asemenea evenimente, precum MBR, sunt cruciale pentru valorificarea industriei. De asemenea, ajută la celebrarea succeselor împreună cu toată comunitatea. Acest an este unul și mai special, deoarece această comunitate își face simțită prezența și în Ucraina”.

Prin conectarea producătorilor din industria ușoară din Republica Moldova cu cei din Ucraina sunt create oportunități de colaborare transfrontalieră și sprijin reciproc. Astfel, evenimentul MOLDOVAN BRANDS RUNWAY se aliniază tendințelor internaționale și plasează Moldova pe harta regională al evenimentelor de fashion.

MOLDOVAN BRANDS RUNWAY este organizat de Asociația Patronală din lndustria Ușoară (APIUS) și ZIPHOUSE, în parteneriat cu Ukrainian Fashion Week, cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia și cu susținerea partenerilor guvernamentali Agenția de Investiții și ODA.

În cazul în care doriți să participați în cadrul evenimentului, Vă rugăm să confirmați prezența Dvs printr-un mesaj pe adresa de email: office@apius.md.

Invitația este valabilă pentru 2 persoane din cadrul instituției media pe care o reprezentați.

Persoana de contact:

Daniela Gligor

SMM specialist și content creator

079 616 535