Aliona Martîniuc: Mary Kay este cea mai bună școală de leadership pe care am urmat-o vreodată

1762

Aliona Martîniuc este una dintre acele femei pentru care nimic nu pare imposibil.

În calitate de Director Național Independent de Vânzări în cadrul companiei Mary Kay Moldova, Aliona a avut succes în toate: afaceri, mentorat, familie și numeroase hobby-uri. Devenind o femeie prosperă, Aliona ajută alte mii de femei să își îndeplinească visul de a avea o viață fericită și demnă.

Aliona, în octombrie se împlinesc 25 de ani de colaborare cu Mary Kay. Povestiți-ne cum a început totul.

În 1997, am văzut niște borcănașe roze frumoase cu crema Mary Kay, despre care auzisem deja de la prietenele mele. Mi-am imaginat imediat cât de drăguț ar arăta aceste produse cosmetice pe măsuța mea de toaletă. Văzusem deja efectele utilizării lor pe fețele cunoscutelor mele; în plus, achiziționarea lor la un preț special era avantajoasă pentru mine, așa că am decis să devin Consultant de frumusețe Mary Kay.

Un an mai târziu, am participat la primul meu mare eveniment, Seminarul Național Mary Kay din Rusia. Anume acolo am început să cred în Companie și în mine însămi și am început să văd Mary Kay ca pe o afacere. Am creat cea mai bună echipă de Consultanți de frumusețe și Directori de vânzări din lume. Iar la 1 martie 2006, am primit statutul de prima filială Națională și unică din Moldova ”Liga Superioară”!

De-a lungul anilor în care am făcut afaceri cu Compania, am primit de la Mary Kay 4 mașini, bijuterii cu diamante, genți, echipamente de fitness și călătorii! Am vizitat sediul Mary Kay din Dallas de 10 ori, am participat la Summit-urile naționale ale Directorilor de vânzări. Am călătorit în mai mult de jumătate de lume! Tunisia, Egipt, Hawaii, Mexic, Bahamas, China, Africa de Sud, croazieră pe șapte mări, Alaska și insulele grecești…

În toți acești ani, ați avansat de la Consultant de frumusețe la Director Național Independent de vânzări — cel mai înalt statut din cadrul Companiei. Cum a fost acest drum?

Niciun drum spre succes nu arată ca o linie dreaptă! Dar eu am un punct forte — capacitatea de a crede. Aș vrea să strig întregii lumi: «Oameni buni, credeți: credeți în voi înșivă, credeți în oameni, credeți în Companie, și veți fi cu siguranță răsplătiți!». Familia mea a devenit cel mai mare sprijin al meu și principala mea motivație pentru a-mi atinge obiectivele. Timp de 29 de ani, soțul meu mă înconjoară cu dragoste și grijă.

Câte persoane fac parte din echipa Dvs. acum?

Am o echipă internațională foarte mare: din Moldova, Ucraina și Rusia. Din ea fac parte tot atâtea femei deosebite și unice câți elevi sunt în patru licee din capitală! Suntem unite ca o familie și mergem în aceeași direcție.

De curând, ați crescut un Director-fiică de vânzări, Ludmila Danilov. Cât de dificil este să creșteți noi Directori de vânzări?

Atunci când Ludmila a devenit Consultantul meu personal de frumusețe, am văzut în ea calități importante pentru o femeie de afaceri, cum ar fi conștientizarea și un nivel ridicat de responsabilitate pentru ea însăși și pentru rezultatele sale. De-a lungul celor 20 de ani de când ne cunoaștem, am urmărit dezvoltarea și creșterea ei personală și am sperat că într-o zi ea va decide să devină Director de vânzări.

Care credeți că este secretul succesului Dvs.?

Cheia succesului în afacerea cu Mary Kay este să înveți tu personal și să îi înveți pe alții. Sunt în continuă dezvoltare și îmi împărtășesc mereu cunoștințele cu generozitate.

Folosesc mai multe verbe importante în afacerea mea:
Să accepți lucrurile și oamenii care sunt foarte enervanți; să vezi și să te concentrezi pe partea bună a lor.
Să oferi mai mult decât să ceri.
Să îi mulțumești destinului, Celui de Sus și oamenilor.
Să scapi de resentimente, de ranchiună și de gândurile negative.
Să ierți.
Să te bucuri. Să faci totul cu zâmbet, cu dragoste în suflet și cu muzică.

Aliona, în calitate de Director Național de Vânzări Mary Kay, care este obiectivul Dvs. acum?

Am atâtea planuri! Principalul lucru este să visezi liber și cu îndrăzneală. Visul meu este ca fiecare Consultant de frumusețe și Director de vânzări din filiala mea să poată îmbunătăți viețile și visele femeilor — cel puțin 30 de femei pe an! Ca ele să își atingă obiectivele personale prin intermediul Mary Kay.

Ce sfat le-ați da altor femei care tind să fie fericite și împlinite?

  • În primul rând: Amintește-ți că ești unică. Nu există nimeni ca tine în întreaga lume!
  • În al doilea rând: visează și notează-ți planurile pentru anul următor.
  • În al treilea rând: nu renunța niciodată. Și vei reuși!