Fashion Innovation Through Biodesign

2021

Problemele actuale ce țin de poluarea mediului de Industria Textilelor, devin tot mai simțite în urma globalizării tendințelor „Fast Fashion”.

Prin urmare, design-ul circular și implementarea instrumentelor sustenabile pentru crearea alternativelor favorabile pentru mediu devine o necesitate și nu un lux.

ZIPHOUSE în colaborare cu centrul FabLab, finanțați de programul Horizon 2020 al Uniunii Europene, de USAID și Suedia prin proiectul Tehnologiile Viitorului, sunt mereu în căutarea soluțiilor sustenabile, benefice pentru mediu și cu acest scop invită toți designerii, creatorii și artizanii locali la un nou workshop destinat reconceperii metodelor clasice de obținere a textilelor.

Participanții Workshop-ului vor parcurge într-un tempou rapid următorul program:

  • Introducere: Ce este Bioplasticul?
  • Experimentare în tehnici de transformare și lucru cu bioplasticul;
  • Experimentarea în biocompozite;
  • Tehnici de utilizare a deșeurilor ca materie primă;
  • Studii de caz: Inspirație de la designeri de top din industrie.

Alături de mentorul international Adele Orcajada, studenții vor fi ghidați prin noul atelier, orientat spre sustenabilitate — „Fashion Innovation Through Biodesign”.

Adele este cercetător în domeniul textilelor, pilonii activității sale fiind: inovația materială, sustenabilitatea și economia circulară. De asemenea, Adele este Director Academic la Basque Design Center, din Bilbao, un spațiu dedicat biodesign-ului, tehnologiilor și dezvoltării materialelor sustenabile.

Pe 13 iunie vom studia designul prin înțelegerea noilor materiale și a noilor materii prime disponibile industriei locale și fiecare poate deveni o parte a schimbării.

Durata cursului: 4 ore.
Limba de predare: Engleză
Locație: FabLab Chișinău (Strada Studenților 9/11)

Link de înregistrare: forms.gle

Evenimentul este gratuit, însă locurile sunt limitate.