„Dincolo de un Fashion Show, Dincolo de un VIS …”

  1856

  Data, ora, locație: Joi, 22 decembrie, ora 18:00, Arctor. (Str. 31 August, 137).
  Tip eveniment: Lansare de film și licitație caritabilă. (Eveniment de tip închis).

  Evenimentul, divizat în două etape, presupune lansarea filmului documentar „Dincolo de un Fashion Show”, realizat de casa de producție YOUBESC în colaborare cu ZIPHOUSE și APIUS, despre trăirile, provocările și momentele de glorie din spatele grandiosului spectacol de modă „UNZIP Moldovan Designers”. Filmul își propune să deschidă cortinele spre adevărul din spatele luminilor sclipitoare și ținutelor fascinante prezentate pe podium.

  Lansarea filmului va fi acompaniată de o licitație caritabilă a itemilor selectați din cadrul spectacolului, oferiți de designerii brandurilor: EHO by Evgheni Hudorojcov, March Again, Nicole Storm, Ramuri, Julia Allert, Lilia Ceaicovschi, Rodica Nicov, Șotropa, De Basme, DUCA, March Again, Maison Criss, L. Storojuc, O’devalle, Barbara Collection și Ionel.

  Articolele expuse în cadrul licitației, cu o istorie în spate, lucru manual și stofe delicate, vor avea scopul de a oferi mai mult decât plăcere deținătorului său, vânzarea acestora va avea scopul de a oferi un VIS.

  Chiriac Angela

  Din fragedă copilărie, Angela a fost diagnosticată cu invaliditate de gradul II, dar în pofida obstacolelor muncește, zi de zi, în domeniul confecțiilor textile.

  „Mi-aș dori foarte mult să am mașina mea proprie de cusut, deoarece aș avea o mare nevoie de ea. Înălțimea mea este de 140 cm și e nevoie mereu să adaptez hainele sub parametrii mei. De asemenea, am îndrăgit mult profesia mea pe parcursul anilor și îmi doresc să învăț a lucra la o mașină de cusut, ca să am un venit suplimentar și să îmi îndeplinesc ambiția de a crește profesional, dar și de a întreține financiar problemele de sănătate.”

  Chiriac Angela

  Prin sursele colectate, ZIPHOUSE Fashion Innovation Hub și Asociația Patronală din Industria Ușoară (APIUS), își propun să ofere sprijin în educarea și formarea femeilor ghidate de un vis, dar incapabile să îl îndeplinească, din lipsa bunurilor materiale.

  Olga Berdeu

  Olga, în vârstă de 55 de ani, și-a petrecut viața muncind într-un scaun cu rotile. Datorită susținerii celor dragi, Olga a învățat arta de a croi, tricota și chiar de a realiza manual itemi decorativi din ceramică, aceste activități aprovizionându-i existența.

  „Pe data de 2 decembrie, în cadrul Universității de Stat din Moldova, a avut loc o expoziție dedicată Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități. În fiecare an, creez manual ornamente și jucării de Crăciun, vânzarea cărora îmi aduce un venit adițional, dar în acest an, mașina mea de cusut s-a defectat și nu am reușit să mai realizez aceleași articole spre vânzare. Suportul vostru m-ar ajuta să mă dezvolt în continuare și să îmi asigur existența în această perioadă dificilă.”

  Olga Berdeu

  Viorica Grecu

  „Numele meu este Viorica Grecu. Am fost un om sănătos până pe data de 27 noiembrie 2013, ziua în care am fost lovită de o mașină când am coborât din autobuz, veneam de la lucru. După o restabilire îndelungată, decizia a fost să fac cursuri de croitorie, astfel încât să mă pot întreține. Aș dori să muncesc de acasă, deoarece orice zi este imprevizibilă și posibilitatea de mai lucra o zi este prețioasă. ”

  Viorica Grecu

  În timpurile dificile pentru toți ne dorim să oferim un vis! Să îl dăruim celor care au cea mai mare nevoie!

  Joi, pe data de 22 decembrie, la ora 18:00, la Artcor. (Str. 31 August, Nr. 137).

  Evenimentul presupune un dress code: black tie.

  Acest eveniment este realizat de ZIPHOUSE și APIUS, în colaborare cu YOUBESC, cu suportul proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia, UNFPA și UN Women.